Шеф Милен Златев ще проведе кулинарен мастър клас в ПГТ „Алеко Константинов” – Ямбол

Ямбол, 30.11.2022 г.

Един от най-популярните български виртуози в кулинарното изкуство – Chef Милен Златев, ще бъде специален гост на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов” – Ямбол. На 2 декември от 13.30 часа той ще проведе кулинарен мастър клас с учениците от специалност „Кетъринг”.

Шеф Златев е завършил преди близо 20 години същото училище /тогава Техникум по хранително-вкусова промишленост – ТХВП/ и за пореден път се завръща тук, за да сподели своя опит с бъдещите кулинарни специалисти.

Кулинарният курс включва демонстративно приготвяне на два десерта – Тирамису с модерен прочит и Кокосова еспума с диск от круши, сняг от бял шоколад и гел от круши. Ще бъдат показани редица специфични техники: Гел с агар агар, Спондж, Сняг от шоколад, Хрупкава основа без глутен, Еспума в сифон, Крем Тирамису, Чипс от бишкоти, Темпериране на шоколад, Оцветяване на шоколад.

На следващия ден, 3 декември, шеф Милен Златев ще проведе занятия с учителите по специални предмети, включени в обучението по „Кетъринг”.

Chef Милен Златев има повече от седемнадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство, като познава отлично тънкостите на испанската, италианската, азиатската кухня, френската и балканската кухня. Обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство, води семинари и презентации в цяла България. Той е един от най-талантливите възпитаници на HRC Culinary Academy. В търсене на нови предизвикателства, chef Милен Златев започва да се занимава с модерна и авангардна кухня. Консултира ресторанти и хотели, провежда курсове в HRC Culinary Academy и Pastry Academy, води семинари и обучения за професионалисти.

About the Author :