Шест нови случая, още един починал от Ковид 19 в Ямболска област

Ямбол, 9.09.2020

Шест нови случая на коронавирус с регистрирани през последното денонощие в Ямболска област.

За съжаление има и още един починал пациент от Ковид 19. Жена на 81 г. от Ямбол с придружаващо заболяване диабет е постъпила в ямболската болница в петък – 4 септември, и е починала в неделя – 6 септември, но едва вчера е излязла положителната й проба за коронавирус. Тя е била контактна на сина й, който по-рано е регистриран с коронавирус.

От новите случаи има хоспитализирана в ямболската болница с пневмония жена на 71-години от Кукорево, нейн роднина е бил с положителна проба от мебелната фабрика.

Останалите 4 нови случая са оставени на домашно лечение и са на млади хора – 23-годишна жена от Стара река, 32-годишен мъж от Ямбол, 34-годишен мъж от Ямбол и 36-годишна жена от Ямбол, съпруга на работник в мебелната фирма в Кукорево.

Общо 346 са случаите на коронавирус в Ямболска област. От тях 7 са хоспитализирани, 29 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 284, починалите са 26. Под карантина са поставени 42 души.

Ямболските фирми, в които има регистрирани единични случаи на коронавирус, са получили предписания от РЗИ за стриктно спазване на правилата за дезинфекция, носене на маски в затворени помещения, спазване на дистанция, почивки по различно време и сутрешен филтър, обясни д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол.

About the Author :

Leave a reply