Шест нови положителни проби, случаите на Ковид 19 в Ямболска област вече са 209

Ямбол, 15.07.2020

Шест нови положителни проби са регистрирани в Ямболска област, с което случаите на Ковид 19 в региона вече са 209, научи „Делник“ от Регионалната здравна инспекция.

Според общодостъпната Национална информационна система новите положителни проби в Ямболска област са три, а случаите – 207, но частна лаборатория е въвела късно снощи нови положителни проби и вероятно на това се дължи разминаването в числата.

Семейство от Ямбол с дете на 7 години е заразено с коронавирус и е настанено в ямболската болница. Мъжът е италианец, но живее в България, съпругата му е българка на 37 г. И двамата са с пневмония, детето не проявява симптоми, но и то е с родителите си в болница, защото няма кой да се грижи за него.

Другите положителни проби са на жена на 62 г. от Бояджик, която е на домашно лечение. Втората проба е на момиче на 17 г. от Ямбол, което има леки оплаквания, но също е на домашно лечение. Родителите му се съмняват, че то се е заразило покрай струпването по баловете, защото на 26 юни е било в градината да гледа абитуриентите.

Третата положителна проба е на дете на 6 г. То вероятно е заразено от майка си, която е с положителна проба от 6 юли. Интересното е, че баща му е с отрицателен PSR-тест, макар да има характерна симптоматика, а то е положително без никакви симптоми.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус в Ямболска област е 209.

От тях 6 са хоспитализирани – 5 в ямболската болница и 1 в Пловдив, 28 са на домашно лечение, а излекуваните са 156. Броят на починалите от 21 юни остава непроменен – 19.

Здравните специалисти съветват да не охлабваме мерките за сигурност, защото вирусът продължава да циркулира.

About the Author :

2 Comments to “Шест нови положителни проби, случаите на Ковид 19 в Ямболска област вече са 209”
 • Страхил
  July 15, 2020 - Reply

  “Общият брой на диагностицираните с коронавирус в Ямболска област е 209.

  От тях 6 са хоспитализирани – 5 в ямболската болница и 1 в Пловдив, 28 са на домашно лечение, а излекуваните са 156. Броят на починалите от 21 юни остава непроменен – 19.”

  Заразен не значи болен.
  Поне това са го обяснявали 7 000 пъти.

 • Страхил
  July 15, 2020 - Reply

  Човекът не е бил болен, те го били излекували!?

Leave a reply