Шести ден пътят Ямбол-Сливен затворен от протестиращи

wwwwwwШести ден продължава блокадата на пътя Ямбол-Сливен при Крушаре. Протестиращите настояват за отмяна на препоръките за унищожаване на прасетата в личните стопанства и в санитарната зона около големите свинекомплекси.

Протестиращите призовават премиера Борисов да мине през селата и да види резултата от мерките, които според тях няма да доведат до нищо, но разбиват поминъка на хората. Те искат да си поговорят с него, за да му кажат как стоят реално нещата.

В същото време все повече се изнервят шофьорите и бизнеса, които са принудени да използват обиколни пътища, за да преодолеят иначе неголямото разстояние между двата областни града. Вече се стигна и до отделни сблъсъци между шофьори и протестиращи.

И в ямболското село Безмер организират протест срещу заповедта за ликвидация на прасетата в личните дворове. Те ще изразят своето недоволство утре, 8 август.

сн.: btvnovinite

About the Author :

1 Comment to “Шести ден пътят Ямбол-Сливен затворен от протестиращи”
  • SOS
    August 8, 2019 - Reply

    Тази селска анархия няма да продължи много. Не може 20 човека да удължават на пътуващите ЯМБОЛ-СЛИВЕН пътя. Да знаят,че по този път се ходи не за кеф,а до фабриките на двата близки града и се работи в тези фабрики. Не са виновни работниците ,за да пътуват двойно повече. Скоро търпението ще се изчерпи и тези 20-30 хора ,спиращи работата на хиляди,ще бъдат разпръснати жестоко. Ще се включи по законен път и полиция. Но защо с бой да се оттеглят тези селски хора,като е разумно доброволно. При Тодор Живков така ли щяхте да затваряте пътища? Крайно време е Бойко Борисов да вземе нещата в свои ръце.

Leave a reply