Шестия си рожден ден галерия „Стойчев” празнува с изложба на Велика сряда

Pokana 6 godiniАрт галерия „Стойчев” празнува шестия си рожден ден в сряда, на 8-ми април 2015 г., с великденска художествена изложба, която ще бъде открита в 18.00 часа.
Майстор фотографът Краси Стойчев, единствен съзидател, ктитор и крепител на този храм на пластичните изкуства, кани всички приятели и ценители на красивото и устойчивото в осмия ден на април да запалят заедно с него светлината на седмата свещ, чийто живот започва в Страстната седмица на 2015-а. Воините на художественото преоткриване и осъзнаване на действителността – художниците от град Ямбол и техните гостуващи колеги за пореден път се съюзяват в подкрепление на своя домакин, този сам воин в едно чудновато мирно поприще, отдаден да увековечава мимолетното.
Скоро пак ще е Великден и страстите ни, били те дребни и ефимерни, изглеждащи протяжни и нескончаеми или пък потресаващо тревожни и непреодолими, ще изтлеят и ще се стопят под пролетното слънце на обновлението, новия живот и възкресението. За да ни напомни това, храмът на творческия порив отваря сърцето си за зрителското внимание отново в гр.Ямбол, ул.”Раковски” № 5, и очаква общата ни молитва за единение да се сбъдне във взаимното отражение на усмихнатите ни очи.

About the Author :