Шестима са предложени за председател на БСП – Ямбол

DSC08622Основните партийни организации на БСП в Ямбол са предложили шестима за председател на Общинската организация, но все още не е ясно дали всички ще участват в надпреварата, или някой ще си направи самоотвод. След конференцията БСП – Ямбол със сигурност ще има нов председател, защото според устава досегашният Румен банков вече има два мандата като лидер и не може да се кандидатира за нов.

DSC08645Предложенията са за Калоян Калиманов, Катя Георгиева, Мария Кунчева, Николай Пенев, Пенка Илиева и Райно Георгиев. Като възрастови групи кандидатите са 50 – на 50 от младежката организация и от по-зрелите кандидати.

Все още текат изказванията на отчетно-изборната конференция, след което кандидатите ще представят своите концепции за развитието на партията. Това е и времето, в което могат да си направят самоотвод.

DSC08630Първоначално основните партийни организации са предложили 16 души да участват в надпреварата за председател, но само шест от тях са дали съгласието си и затова бройката е сведена до шестима.

Гласуването ще става тайно в урни, но не се знае кога днес ще се случи това.

 

About the Author :