Шестима починали с коронавирус, 129 са в болници

Ямбол, 8.12.2020 г.

Шестима с коронавирус са починали през последните дни в Ямболска област, научи „Делник“ от РЗИ – Ямбол.

Днес в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ – Ямбол е починала жена на 78 г. от Ямбол с хронично белодробно забляване и инсулт. На 7 декември жертвите с коронавирус от региона са били 3 – мъж на 72 г. от Ямбол с инсулт, мъж на 58 г. от Бояджик с артериална хипертония и мъж на 72 г. от Ямбол със сърдечно заболяване. И тримата са починали в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. През почивните дни битката с Ковид 19 са загубили мъж на 81 г. от Елхово и мъж на 60 г. от Ямбол.

През първите два дни от седмицата официално регистрираните проби в Единния информационен портал са само 30 – 8 в понеделник и 22 днес, но вероятно значително по-малкия брой се дължи на закъснение при въвеждането на пробите от лабораториите.

Днес към 16 часа в РЗИ вече бяха регистрирани 96 положителни проби, с които случаите на коронавирус в региона станаха 2824 (б. р. при 2728 регистрирани в Единния информационен портал).

От тях активните случаи са 1687 – 129 в болници (не само в ямболските, но и в Сливен, Пловдив и Бургас) и 1558 на домашно лечение.

Излекувани от заразата са 1038, смъртните случаи с коронавирус са 99.

Под карантина са 1002 души.

Сред новорегистрираните отново има двама лекари от МБАЛ „Св. Пантелеймон“, санитарка и медицинска сестра. Има и учител.

Ковид – лабораторията на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ вече е поела изцяло пробите на РЗИ – Ямбол – днес те са им изпратили 48 проби и резултатите са излезли до следобяд. Лабораторията работи и в събота и неделя, което облекчава пациентите да не се налага да чакат до понеделник.

About the Author :

Leave a reply