Шестима починали от Ковид 19, два класа и група в детска градина са под карантина заради заразени деца

Ямбол, 20.11.2020 г.

Шест души от Ямболска област са починали от Ковид 19 – 5 през вчерашния ден и един днес. Петима от тях са починали в ямболската болница, един в МБАЛ „Иван Селимински“ – Сливен.

Битката с Ковид 19 загубиха мъж на 67 г. от Ямбол с придружаващо сърдечно заболяване, жена на 74 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 73 г. от с. Окоп със сърдечно заболяване, мъж на 83 г. от Ямбол със сърдечно заболяване. В сливенската болница е починал мъж на 46 г. от Ямбол с диабет и хронично чернодробно заболяване. Днес в болницата в Ямбол е починала жена на 82 г. от Ямбол със сърдечно заболяване и хронично неврологично заболяване.

„Делник“ изказва съболезнование на близките на починалите.

Общо 61 са регистрираните през изминалото денонощие нови положителни проби в региона според Единния информационен портал, а случаите са 1605.

Сред тях са дете на 3 години, заради което групичка в детска градина в Ямбол. Под карантина е и една паралелка в 11 клас на ПГ „Васил Левски“ заради заразен ученик и паралелка в ОУ „П. Р. Славейков“.

С положителни проби са и сестра от болницата и медицинска сестра от Дом стари хора, работник в мебелна фирма и много други.

С положителни проби са и двете жени от Дом стари хора в Ямбол, настанени в болница заради придружаващите им заболявания. С тях доказаните положителни случаи на потребители в Дома станаха 45.

Днес в РЗИ са взети 48 проби и са дадени над 10 направения. Заради невъзможност на лаборатория „Лина“ да направи изследвания се е наложило здравните инспектори да връщат пациенти за направление за безплатен PCR-тест за понеделник.

Малко след 16 часа регистрираните случаи на заразени с коронавирус в РЗИ – Ямбол бяха 1697, с 94 повече от данните в Единния информационен регистър, но сред тях са и 45-те проби на потребители в Дом стари хора в Ямбол.

Активните случаи са 967, от тях 79 хоспитализирани, на домашно лечение 888. Излекувани от заразата са 672, починалите се увеличиха на 58. Под карантина са 1291 души.

About the Author :

Leave a reply