Шествието за 24 май тази година тръгва от ПГ по хранителни технологии и туризъм

04Внушително шествие ще завладее отново улиците на Ямбол по повод честването на 24 май, обещават от пресцентъра на община Ямбол. Спазвайки традицията всяка година тържественият ритуал за отбелязване на Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура да бъде в различно учебно заведение, този път домакини ще бъдат преподавателите и възпитаниците на Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм. От там ще тръгне и парадът на училища, детски градини, културни институти. Това е второто най-дълго шествие, с което градът отдава почит към делото на Светите братя Кирил и Методий. През 2016 г. процесията регистрира своеобразен рекорд, изминавайки километри от началната точка – ОУ „Л. Каравелов“ до централния площад.

Началото на официалното тържество на 24 май, сряда, е в 9.30 часа в двора на професионалната гимназия с тържествен ритуал за издигане на националното знаме, празнично слово на кмета и отслужване на благодарствен молебен. В 10.00 ще потегли празничното шествие с маршрут: ул. „Търговска“, ул. „Ген. Вл. Заимов“, ул. „Г. Раковски“. Крайната спирка е площадът пред община Ямбол, където от 11.00 часа започва концертът с участието на читалищни състави от града.

Кметът Георги Славов кани всички ямболлии да споделят емоцията на най-светлия за българите празник и да се присъединят към общоградските инициативи по повод 24 май.

About the Author :

Leave a reply