Шеста жертва на Ковид 19 в Ямбол, отвориха ново отделение за заразени пациенти

Ямбол, 11.05.2020

В болницата в Ямбол е починал 53-годишен мъж с двустранна пневмония. Той е шестата жертва на Ковид -19 в региона. Заразените с коронавирус остават 70, но липсата на нови положителни проби се дължи най-вече на това, че в неделя не работи лабораторията, която изследва ямболските резултати.

В почивните дни имаше леко затишие за прием на нови пациенти, но днес отново има завишение. Приети са четирима пациенти и още трима, чакат да бъдат настанени. Затова се наложи болницата да отвори четвърто отделение, което да работи с пациенти с положителни резултати. Досега такива бяха Инфекциозно и Белодробно отделения и Ковид – реанимацията, от днес отделението за рехабилитация се преобразува и в него ще бъдат настанявани пациенти с по-леки симптоми и очакващи потвърждение на отрицателни проби преди изписване.

Заради липса на медицински сестри в него ще работят лекари, които са преодолели психологическата бариера за досег с болни от Ковид 19 пациенти.

Самият прокурист д-р Димитър Рунков влиза да дава дежурства в тези отделения. Той определи ситуацията като „военно положение“, но увери, че ще се справят.

На този етап личните лекари и специалистите от доболничната помощ не са откликнали на призива да помогнат на колегите си от болницата. Желание за помощ са заявили медицински сестри от Варна и от Хасково и лекар хирург от Видин.

Припомняме, че един от проблемите на болницата е, че всеки новоприет пациент със съмнение за коронавирус трябва да бъде изолиран, докато излезе положителната му проба и едва тогава може да бъде настаняван в стая с други болни от Ковид 19.

About the Author :

2 Comments to “Шеста жертва на Ковид 19 в Ямбол, отвориха ново отделение за заразени пациенти”
  • референдум
    May 12, 2020 - Reply

    Многоимотният Ревански отново да плати и поиска референдум за да разбере има ли зараза в Ямбол!Благодарности за екипа на Делник, тук е единствено място, което позволява коментари.На ФБ.страницата му е нещо страшно, пълно е с тролове ласкатели, непозволяващи неудобен въпрос.Телевизиите му трият въпроси и коментари и заглушават гласът на друга част от адекватно мислещите хора.Понеже кметът се оправдава, че това не било, онова не било в правомощията му – кажете му, че негова задача е да дава предложения, а при него липсват!Да не бяга след проблемите, а да ги предвижда!

  • Ямболия
    May 12, 2020 - Reply

    Браво за голямата човещина и саможертва на кмета на Тополовград, сестрите от Хасково и Варна и докторът от Видин,който е много силно засегнат град. Преди доста време дойде и от Пловдив лекар,да помогне на родилното отделение. А нашите лекари и сестри извън Окръжна болница,кога? Полагали са Хипократова клетва,а се крият,когато Ямбол ги зове за помощ. Те не са никакви ямболии патриоти, а страхливци и сребролюбци. Те ще бъдат презряни от нашето ямболско общество. Нека всеки,четящ това ,да прочете,какъв лекар е бил преди близо 60 години,д-р Стефан Черкезов от Беликотърновско. Друго нямам какво да кажа. Бог да помага градът ни да преодолее по- бързо това зло.

Leave a reply