Чолаков: Утре преговаряме и със сръбски треньор

MIljan BockaИван Чолаков, член на Управителния съвет на баскетболен клуб „Тунджа”, каза за „Делник”, че утре „Ямбол” може да има и нов треньор. За преговори пристига сръбски специалист, междувременно в зала „Диана” акостираха трима баскетболисти от Сърбия, което е знак, че по същество преговорите с треньора са приключили и има само някои детайли.

Иван Чолаков за първи път огледа в зала „Диана” вчера тримата сръбски баскетболисти. Единственото по-познато име на този етап е гардът Милян Боцка. Миналата зима той стана част от тима на Варна. Боцка е доста опитен, през април тази година навърши Христовата възраст. Висок е 185 см, преди да дойде във Варна бе част от Вършац в родината си. В кариерата си досега Боцка носи екипите на „Здравие” и „Църнокоса” в западната ни съседка, на босненските „Младост” и „Игокеа”, където работи с треньора Драган Баич, както и на черногорския „Теодо Тиват”

Твърде много клубове за един гард на 33 години, но дано това не е признак на особености в характера на плеймейкъра, които да го правят труден за отборна работа..

Другите сърби, дошли в Ямбол, са играчи на постовете тежко и леко крило. Едрогабаритният баскетболист можел да играе и на позиция 5, което е плюс за него.

About the Author :