Чолаков и Дяковски впечатлиха с елегантност, но нервите развалиха фасона на ямболския треньор

dyakovski_2.jpg.620x350_q85_cropИ двамата старши треньори , на „Ямбол” и на „Спартак”, демонстрираха елегантност в мача в събота в зала „Диана”. Наставникът на гостите, Сашо Дяковски, чиято сестра Люси Дяковска внесе много силни акценти в българския рок, се бе избарал в изцяло светлосин костюм, но без вратовръзка. Дългогодишният плеймейкър на Плевен, който от два сезона е на треньорския пост, направи впечатление и с луксозните си островърхи обувки.

Колегата му от „Ямбол” Иван Чолаков , който, когато реши, може да бъде твърде елегантен, заложи на тъмен костюм, плюс вратовръзка. През целия мач между двамата треньори нямаше дори и намек за разправии, но все пак ямболският треньор си развали дрескода, заради направените доста технически грешки на неговите баскетболисти. Доскорошният депутат от ГЕРБ тресна на няколко пъти и металното заграждение, един традиционен за него отдушник, при което публиката също взема нерв от реакциите на специалиста.

Въпреки че двубоят още след петата минута тръгна добре за „Ямбол”, Чолаков имаше поводи и да покрещи на някои от своите възпитаници, като не пропусна и сина си Стойо. През годините практиката е показала, че макар и твърде бурен в реакциите си, състезателите остават с хубави чувства към треньора и някои го считат за свой кръстник в големия баскетбол.

След последната сирена, американците на „Ямбол”, Брайкъс Перин и Алън Арнет, дадоха солидно количество автографи на хлапетата, което е добро начало за тях в жълто-синия клуб.

About the Author :