Читателска надпревара с награди

SAM_2671Читателска надпревара „Който книги чете, учен ще расте“ е обявил детския отдел в Регионалната библиотека в Ямбол от 1 февруари до 23 април. Надпреварата е насочена към всички деца на възраст от 8 до 13 години, читатели на библиотеката.

В продължение на три месеца участниците трябва да прочетат поне 4 книги – две енциклопедии и две художествени. Енциклопедиите могат да бъдат с всякаква насоченост – история, природа, за велики личности и пр. Художествените книги са от автори, които не се изучават в училище: от Руал Дал – подходящ за 8-9-годишните, Майкъл Морпурго – за децата 3-4 клас и Юлка – българска писателка за тийнейджъри. След всяка прочетена книга децата ще попълват талонче, съдържащо въпроси, от чиито отговори става ясно дали те действително са прочели книгата. Всеки участник в надпреварата трябва да е събрал поне 4 талончета.

На 23 април – Международния ден на книгата, в библиотеката ще бъде теглена томбола между участниците. Голямата награда е таблет, ще има компютърни аксесоари и книги. Всички деца ще получат грамота за участие. Целта на инициативата е да се повиши интереса на децата към книгите.

About the Author :