Читалище “Пробуда” с урок, посветен на Деня на християнското семейство

Ямбол, 19.11.2019 г.

Урок, посветен на Деня на християнското семейство, проведоха днес представители на читалище “Пробуда” в 6 “в” клас на СУ “Св. Климент Охридски” в Ямбол.

На 21 ноември Българската православна църква отбелязва празника Въведение Богородично. Децата научиха, че с решение на Св. Синод на Българската православна църква от 1929 г. този празник се чества и като Ден на християнското семейство и православната младеж. Децата бяха запознати с библейската история за въвеждането на малката Мария в храма. В беседата бе засегнато състоянието на съвременното българско семейство, говори се за семейството като институцията, която формира ценностната система на всеки човек, в него той намира любов, подкрепа, грижовност и състрадание.

Учениците прочетоха пасажи от меморандума на детето. След това децата споделиха какво правят заедно със своите родители – празнуване на празници, грижи за домашния любимец, неделни разходки и др.

Под формата на игра беше направено “дърво на семейните ценности”. На него всяко от децата залепи листче с най-значимите добродетели, които е научило от своите родители. На малчуганите бе поставена задача, която да довършат у дома заедно с родителите си – да научат повече за семейството и за рода си.

 

 

 

About the Author :

Leave a reply