„Чисти стихотворения” и Мария Донева в Ямбол

maxresdefaultЕдна от най-фините български поетеси, Мария Донева, ще бъде пред ямболската читателска аудитория на 26 февруари от 18 часа. Поетесата от града на липите  ще представи новата си книга, носеща заглавието „Чисти стихотворения”.

Малцина вероятно си спомнят или знаят, но творческата биография на Мария Донева е свързана пряко с нашия град, тук тя печели една от наградите в един от първите конкурси „Душата на един извор”, организиран от фондация „Млада България”, „Овергаз инк.” и община Ямбол.

В сборниците, издавани с творбите на наградените в „Душата на един извор” автори, е и това на Мария Донева. Всъщност, то е сред малкото имена на литератори, оставили после диря в изкуството.

По неписано правило, при гостуванията на старозагорската поетеса край Тунджа, неин  Вергилий е писателят Христо Карастоянов, вероятно и сега той ще представи новата й стихосбирка. Преди гостуването в ямболската Галерия „Жорж Папазов”, Мария Донева прави литературен десант в Пловдив, най-напред в училище „Св.св. Кирил и Методий”, а вечерта и в Галерия „Ренесанс”.

Филибето няма как да е не е с леко предимство пред Ямбол, тъй като новата стихосбирка на Донева „Чисти стихотворения” излиза с марката на „Жанет 45”.

About the Author :