Чисти мисли и добри дела!

DSC02373aУВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

Всяка година стремежът ни е да посрещнем Великден със светли мисли, добри желания, радост и очаквания за щастие. Как бихме могли да постигнем всичко това? Освен с вяра, която да ни окриля, ще са ни нужни сили, енергия, желание за труд, воля, упоритост и стремеж към добри дела. И най-вече – надежда и любов! Мъдрите хора са го казали много преди нас. Ние сме последователите и тези, които ще предадат напред тези истини. За да е по-лесен животът, за да е пълен със съдържание, за да се чувстваме полезни.

Днес светът предлага много ценности, но и много изкушения. Материалният блясък е завладял умовете на мнозина, но ако някой твърди, че духовната съкровищница е изчерпана или затрита, със сигурност се лъже. Светлите умове край нас го доказват,  мъдрите възрастни хора го разказват. И изворите за духовно обогатяване не пресъхват. Празници като Великден са добрия повод да се огледаме, да потърсим опорите, които ще ни направят по-силни, за да преодолеем изпитанието на времето.

Пожелавам на всички много здраве, оптимизъм, настроение, вяра и любов. Пожелавам ведрост, искреност, доброта. Пожелавам чисти мисли и добри дела.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

МИТКО АНДОНОВ, КМЕТ НА ОБЩИНА СТРАЛДЖА

About the Author :