Чико Бучики от Original Gypsies („Джипси Кингс“) преди концерта в Ямбол: „Нашето шоу е послание за споделяне, толерантност и приятелство“

ChicoМузиката на „Джипси Кингс” е вечна, тя се превърна в класика и е сред редките музикални преживявания, които събират различни по тип и вкусове хора, за да празнуват заедно – това сподели броени дни преди концерта в Ямбол Чико Бучики от оригиналния състав на групата. По думите му, тайната за успеха на фламенко кралете е, че музиката, която правят, няма възрастови, езикови или социални бариери. „Нашето шоу е послание за споделяне, толерантност и приятелство“, допълва още той в специално блиц-интервю, дадено за организаторите от община Ямбол.

Тази неделя, 16 юни, Чико Бучики, заедно с още двама от основателите на легендарната група –  братята Канут и Пол Рейес, са топ-изпълнителите, които ще излязат на големия концерт на площада в Ямбол за празника на града. От 2018 г. тримата правят турнета по целия свят, обединени във формата „Original Gypsies“, заедно с още 15 музиканти и певци. Идваме отново в България, за да направим една страхотна джипси-фиеста, ще накараме публиката да мечтае, допълва още Бучики.

1_Plakat_Original Gypsies_YambolКонцертът в Ямбол е с вход свободен, началото е в 20.00 часа, като първо на сцената ще се качат култовите български изпълнители Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. След тях е кулминацията на вечерта с „Original Gypsies“ и мега хитовете „Volare“, „Djobi Djoba“, Bamboleo“, „Baila Me“, „Un Amor“ и мн. други.

За пищното събитие в града се очаква многохилядна публика, като община Ямбол създава специална организация на движението с цел улесняване достъпа до централния площад. Паркингите ще бъдат запълвани поетапно – първо най-близките до сцената, след което по-отдалечените. При изчерпване на местата е предвидено осигуряване на допълнителни зони за паркиране по централни улици. За по-лесна ориентация на гостите на Ямбол и осигуряване на безопасност и ред при паркирането, на възлови кръстовища ще бъдат разположени служители на полицията, на Сектор Превенция и опазване на обществения ред към община Ямбол и от Общинското предприятие „Платени зони за паркиране“, които ще насочват автомобилите към най-близките подходящи места.

About the Author :

Leave a reply