Четири нови положителни проби в Ямбол, случаите стигнаха 74

Ямбол, 12.05.2020

Четири нови положителни проби са установени в Ямбол, съобщиха днес от Националния оперативен щаб. С тях случаите на Ковид 19 в областта станаха 74. От тях активните случаи са 62, 6 са починали и 6 излекувани, децата са 7 на брой.

В момента в ямболската болница има 53 пациенти с Ковид 19 и очакващи резултати от взети проби – 22 от тях са в Инфекционно отделение, 27 в Белодробно отделение и 4 в Ковид – реанимацията, съобщи д-р Валентин Вълчев, зам.-директор по медицински дейности на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Вчера в болницата са постъпили 8 пациенти със симптоматика за коронавирус, но резултатите от пробите им още не са излезли.

Днес изтича 7-дневната смяна на първия екип от Ковид – реанимацията – двама лекари, сестра и санитарка, които ще бъдат поставени под карантина в общински и държавни жилища. На тяхно място ще влезе втори екип.

Вече са водени разговори и с частната болница в Ямбол МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ и тя да започне прием на пациенти с положителни за Ковид 19 проби, но на този етап не е ясно кога точно ще се случи това.

About the Author :

Leave a reply