Четири коледарски групи посетиха кмета на общината на Бъдни вечер

IMGP8123На Бъдни вечер, 24 декември 2015 година, по традиция коледарските  групи, които ще обикалят по домовете да пеят за здраве и берекет, се представят първо при кмета на общината. Той им дава един вид „разрешение” да започнат коледуването в града по къщите.

Тази година четири коледарски групи пяха на кмета,съпругата му, заместник- кмета и секретаря на общината. Най-малките коледари бяха от група „Мики Маус” при ЦДГ „Здравец“- гр. Болярово. Малчуганите се представиха много добре. Те, както и останалите, бяха дарени от кмета на общината, както е по традиция – с плодове, краваи  и пари.  Втората и третата група  бяха  ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“- град Болярово.

IMGP8134Най-големи бяха коледарите от  мъжката група към читалище „Възраждане 1912“- град Болярово, които от няколко години носят първи награди на Националния коледарски празник, провеждащ се в Ямбол. Такава им пожела господин Христов и тази година.

Всички те изпяха по няколко песни, казаха традиционната коледарска благословия и получиха почерпка и разрешение от кмета на общината Христо Христов да пеят по домовете, носейки духа на българската традиция. И поздрави и пожелания на всички- от него и присъстващите му колеги.

IMGP8149Преди да тръгнат по домовете, всички те, начело с кмета извиха едно коледарско хоро в обновения и красив център на града.

IMGP8154 IMGP8166 IMGP8174 IMGP8176 IMGP8179

About the Author :