Четири коледарски групи посетиха кмета на Болярово на Бъдни вечер

IMG_7942На Бъдни вечер (24 декември) по традиция коледарските  групи, които ще обикалят по домовете да пеят за здраве и берекет, се представят първо при кмета. Той им дава един вид „разрешение” да започнат коледуването в града по къщите.

Тази година четири коледарски групи в Болярово пяха на общинския кмет, съпругата му и заместник-кмета на общината. Най-малките коледари бяха от детска градина  „Здравец“- гр. Болярово.

IMG_7949Малчуганите се представиха много добре. Те, както и останалите, бяха дарени от кмета на общината, както е по традиция – с плодове, краваи  и пари.  Втората група  бяха  по-малките ученици от СУ „Д-р Петър Берон“- град Болярово, а третата група бе на най-големите ученици от боляровското училище.  Най-големи бяха коледарите от мъжката група към читалище „Възраждане 1912 г.“- град Болярово.

IMG_7954Всички те изпяха по няколко песни, казаха традиционната коледарска благословия, получиха почерпка и разрешение от кмета на общината Христо Христов да пеят по домовете, носейки духа на българската традиция. И поздрави, и пожелания на всички – от него и присъстващите.

IMG_7972

About the Author :

Leave a reply