Четири изкуства на едно място събра откриването на Есенния салон на ямболските художници

Есенната изложба на ямболските художници беше открита вчера, 24 октомври 2019 г., в Арт галерия „Кирил Кръстев”. В нея участват творци от Ямбол, Елхово и региона. Есенният салон е вече традиционна изложба, която Представителството на Съюза на българските художници в Ямбол организира всяка година.
Традиционно в тази изложба стана и на откриването й да участват артисти, които творят на други творчески поприща – поети, музиканти, актьори. Тази година със силното си актьорско присъствие Николай Вълканов представи стихове на Ваня Велева, Катя Маринова, Тенко Тенев и Илко Капелев. Музикалната част бе поверена на цигулката на Спасия Христова. Това подсили цветовете на есенното настроение и превърна откриването на изложбата в празник. А що се отнася до картините – със сигурност си заслужава да бъдат видени. Те са цветни и жизнеутвърждаващи, стилистиката на художниците – индивидуална. Силно и интересно е присъствието на художниците от Елхово – Георги Янчев и Ангел Трънков.

„В традиция се превръща участието на артисти, които творя на други поприща – музиканти, поети, актьори и този джем сешън, който се получава между поезия, музика, изобразително изкуство, актьорско присъствие допълнително внася различна колоритна атмосфера в представянето на картините на ямболските художници. Благодаря на всички колеги за участието в този есенен салон“, сподели за „Делник“ Петър Тепсизов, председател на Представителството на Съюза на българските художници в Ямбол.

About the Author :

Leave a reply