Четири гола в мрежата на „Елхово”, остават 20 дни за пренасройване

IMG_6652AФутболният тим на Елхово преглътна 0:4 в първата си контрола преди старта на първенството в Югоизточната „В” група. Момчетата на Димитър Иванов паднаха на собствения си стадион от ямболския „Тунджа 1915” и явно имат да пренастройват много в играта си.

Елховският клуб демонстрираше голямо желание да рита в трета дивизия, макар да загуби квалификацията със Средец след дузпи. Мистерията кой ще играе и кой изчезва от Югоизточната „В” група отвори в крайна сметка място и за ОФК „Елхово”, но се оказа, че клубът от приграничната община няма готовност за подобно изпитание.

Както бе и миналото лято със „Стралджа”, Зоналният съвет-Пловдив дава възможност на елховци, както и на другия клуб, влязъл по терлици в трета дивизия, ФК „Стара Загора”, да се включат в първенството два кръга по-късно, за да подредят нещата си.

Така че дебютът на „Елхово” във „В” група ще се състои чак на 27 август срещу „Димитровград”. Същото влизане през задния вход, направи преди няколко години и ямболският „Тунджа 1915”. Тогава нашият отбор бе елиминиран в квалификациите, но имаше състави, които после се отказаха и това даде шанс „синьо-белите” все пак да излязат от селската  група.

За да играе сега „Елхово” в трета дивизия стана възможно поради отказването на „Любимец” и „Нефтохимик”.

About the Author :