Четирима задържани при полицейска операция против битовата престъпност

Ямбол, 22.10.2020 г.

Полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, е проведена вчера на територията на 21 населени места в област Ямбол, съобщават от пресцентъра на МВР – Ямбол. В рамките на операцията са проверени 514 лица, 405 пътни превозни средства и 19 обекта – търговски, фирмени и части имоти, извършени са обходи в районите на учебни заведения.
Задържани са четири лица, съпричастни към различни престъпни деяния. Образувани са 6 преписки за предварителна проверка. Установен е 37- годишен мъж, който с чужд платежен документ е извършил множество транзакции. Разкрита е кражба от търговски обект в комплекс “Г.Бенковски”. Изяснено е, че 18-годишният извършител на посегателството е съпричастен и към кражба на пари от лек автомобил, паркиран в същия комплекс. Установено е едно лице обявено за общодържавно издирване.
В хода на акцията контролните органи са констатирали 95 нарушения на ЗДвП, КЗ, ЗБЛД, за които е взето отношение по административен ред, съставени са и 14 предупредителни протокола.

About the Author :

Leave a reply