Четиримата чужденци на Пловдив не попречиха за първа победа на Петър Петров с „Ямбол”

ПловдивНовият треньор на „Ямбол” Петър Петров дебютира с победа в зала „Диана”. В мача от 10-ти кръг срещу пловдивския „Академик” нашият тим победи с 81:721, след като водеше през цялата среща.

„Ямбол” започна мощно със серия от 14:1, а цели 5 минути след началото пловдивчани нямаха кош от игра. Гостите се окопитиха  в началото на втората четвърт  и намалиха изоставането си до 6 точки. Нещата тук пое до голяма степен плеймейкърът на домакините Боцка, който, подобно на миналия мач срещу „Левски”, когато стана най-полезният състезател в кръга, бе във вихъра си.

Силни минути направи и капитанът Говедаров, поел достойно ролята си в тези много трудни за „Ямбол” двубои, в които освен че центърът Агре е още с травма, а и лекото крило Иван Бошняк напусна тима. Новият треньор Петър Петров при това положение нямаше много варианти и заложи на петица, която издържа изпитанието, и физически, и психически.

„Ямбол” се прибра на почивката при аванс от 9 точки, а след подновяването на играта вдигна разликата и до 15 точки. „Академик” /Пловдив/ опита да се залепи за съперника и намали до 7 , но така и не му се отдаде да направи прелом, освен едно изравняване в средата на третата четвърт.

Нашите направиха и този път елементарни грешки в защита, на няколко пъти допускаха леки точки, имаше и  „забравени” противници, заели позиция за далечна стрелба. Но „Ямбол” игра с дух, игра и с достатъчно добри изяви, за да направи сладък дебюта на новия си треньор.

От Пловдив се очакваше повече класа – въпреки че имаха в редиците си цяло каре чуждестранни баскетболисти, „студентите” не показаха нищо особено.

Това обаче си бе проблем на техния наставник, а „Ямбол” най-сетне постигна втора победа в първенството, след като в последната четвърт се държа уверено.

Двама състезатели на домакините изиграха пълни 40 минути, като за Евгени Иванов това бе първия такъв мач с екипа на родния му клуб, а и за 34-годишния Говедаров това отдавна не се бе случвало.

Много полезен бе Стойо Чолаков, който по традиция играе добре в защита, сега обаче бе  резултатен в по-голяма степен.

Въпреки че отстъпваше във височината, „Ямбол” овладя 8 борби повече – 37 срешу 29, което е много важен атестат за добра работа в срещата.

Голям мач направи Боцка с постигнатите 38 точки и 6 борби. Станислав Говедаров бе също със силни показатели – с 18 точки , 5 асистенции и 5 борби, а 11 отбеляза Боян Радетич.

За гостите от Пловдив топ стрелец бе Бошко Йовович с 21 точки, 13 вкара отбеляза Васил Кьосев, който преди време игра за нашия клуб, а 12 добави Александър Митрович.

About the Author :