Честит рожден ден на един истински победител, който живее за спорта!

???????????????????????????????Вчера, 14.02.2016 г., своя рожден ден празнува всеотдайният треньор и доайен на българския бокс Димитър  Мутафов!  Желаем му здраве, щастие и безкрайна енергия за нови начинания и успехи ! Честита 80-та годишнина!

Димитър Мутафов започва да тренира от 15 годишна възраст. След приключване на активната си спортно–състезателна дейност продължава да работи като треньор. Изпраща свой състезател на Олимпиадата в Москва през 1980 г., а други негови спортисти печелят награди от държавни първенства в различни години. През 1999 г. създава Спортен клуб “Априлец“, с. Бояджик, община „Тунджа“. Клубът е уникално явление в българския спорт – единственият в България и Европа лицензиран селски боксов клуб. Благодарение на богатия  професионален опит на г-н Мутафов и безспорните  му качества на треньор, младите хора бързо са увлечени да се занимават със спорт. Успехите им не закъсняват. С дисциплина, усърдие и упоритост, момчетата и момичетата от „Априлец“ печелят престижни отборни титли, десетки медали от държавни и международни първенства. В школата на Димитър Мутафов има 5 европейски медалисти, 13 национални състезатели, 30 републикански шампиона. 24-ма негови възпитаници са студенти. Г-н Мутафов е Почетен гражданин на община „Тунджа“, носител на Почетната статуетка „Личност на годината” на Фондация „Енчо Керязов“  за 2014 година и заслужил треньор по бокс.

Ръководството и жителите на община „Тунджа” поздравяват Димитър Мутафов по случай рождения му ден и му желаят здраве и дълголетие, още много победи и удовлетворение от успехите.

About the Author :