Честит празник, Болярово!

Hristo-Hristov-Boljarovo-HUBAV-265x300Скъпи жители и гости на град Болярово!

За осма поредна година ще вървим заедно след иконата на свети Димитър, закрилникът на град Болярово.

Осем години, откакто жителите на град Болярово поискаха и възстановихме датата 26 октомври – Димитровден, като празник на общинския център!

Вече стана традиция всички, които са свързани с нашия град, независимо къде са, днес да си спомнят за малкото китно градче, което носи своята история, има настояще,  има и своето  бъдеще!

Историята е написана, както се пише историята на един човешки живот – и с тъга, и с радост, с усмивки и със сълзи, с разрушение и със съзидание, с успехи и неуспехи. Защото Болярово – това са хората, които са били  преди нас и носим дълбоко в сърцата си! Да  си спомним за тях и за съграденото от тях!

Болярово сме и ние, които днес с делата си създаваме облика на  града, в който живеем и работим; града, който обичаме.

През последната година успяхме да подготвим няколко нови проекта, чието одобрение и реализиране предстои. С помощта на европейски, трансгранични и национални проекти, а и със собствени средства, постоянно подобряваме облика на града, общината и условията за живот на всички наши жители.

В момента се работи по водопроводите на шест населени места.

Последните, подадени и очакващи одобрение проекти (чрез Местната инициативна група и по Програмата за развитието на селските райони) са в няколко различни сфери: инфраструктурна, спортни бази, детски площадки, читалища и култура.

Под всякакви форми, включително и през седмицата на празничните инициативи, се стремим за да дадем възможност за развитие и изява на децата ни.

Обществената трапезария и социалният патронаж подобряват качеството на предоставяния топъл обяд за над 200 жители от всички населени места на общината.

Проектът „Независим живот за жителите на град Болярово“ осигури грижа за над 140 жители на община Болярово, като бяха назначени 50 лица като лични и социални асистенти, домашни помощници.

Осъзнаваме, че има още проблеми за решаване, работа за вършене, грижа; която да положим за безработни и социално слаби, за инфраструктурата, за чистотата, за спокойствието и реда в града.

Град Болярово са и нашите деца, които живеят тук или децата, които само понякога се връщат тук, или децата, които там далече  си спомнят за родното място! Децата ни носят нашето бъдеще и нашите надежди и ние сме длъжни да направим всичко възможно, за да  поискат да останат тук, да се връщат тук или да си спомнят за Болярово!

Длъжни сме и ви призовавам всички ние, заедно да направим, каквото е по силите ни, за да съхраним и развием града, който е белязал съдбите ни!

Един малък град накрая на държавата, но в началото на сърцата и мечтите ни!

Да бъдат благословени дните на всички, които са свързани с нашия град  – жители и гости, партньори и представители на бизнеса! Нека да успяват добрите дела и начинания!

Честит празник и на многобройните именици днес! Нека да бъдат здрави, да имат силни семейства и благодатен живот!

С почит и признателност се обръщам към дарителите, подпомогнали празника на града. Дано и занапред ни радва тяхната щедрост и отзивчивост.

Добре дошли всички на днешния хубав празник – възроден, очакван и обичан!

Нека всички заедно да празнуваме, нека покровителят на нашия град – свети Димитър, ни закриля и занапред,подкрепяйки всяко благородно начинание!

Честит празник!

                               Христо Христов, кмет на община Болярово

About the Author :

Leave a reply