Честито на политическите банаджии!

Моя Ямбол четеПоредното ново 20 пуснаха днес – сега пък няма да има правителство. Този път герберите се изгавриха свирепо с реформаторите, Ненчев заранта дори обрисува портрета на новия премиер, и беше толкова доволен. Как няма – щеше да остане още в министерското кресло.

Бойко Борисов май си го върна и на Патриотите, които много се напъчиха в седмиците след президентските избори. Ту гърмяха, че са готови да съставят кабинет, ту че са в отлична форма и трябва да се отива одма на избори за нов парламент.

ГЕРБ  ги подлъга да влязат в пазарлъка за съставяне уж на правителство с мандата на, то си е ташак, пардон пред дамите, на Реформаторския блок. И дори с министър-председател от тая политическа менажерия, която не спечели почти нищо на президентските избори и бутиково банално  изчезва от играта.

И без това от много време така наречените десни бяха там с триста зора. Циганската им дружина обаче изпълни обилно една цел – доведе до министерски кресла на безличието Кунева, която изобщо не бе никакъв министър на просвещението, и на Лукарски, чийто престой в икономическото ведомство бе пълна ирония.

И към нашия земляк, Николай Ненчев, дори в най-храбрите си сънища той надали се бе виждал като министър на отбраната.

Макар че не бива да забравяме колко по-тежки случаи сме имали през годините. И че Ангел Найденов от БСП бе същата ирония като Ненчев. Какъвто бе и Кристиан Вигенин начело на външното министерство. Още по-пищна глупост направи преди това царят-премиер, слагайки Нина Чилова за министър на културата.

Получи се като пародийно ходене на баня тая история с финта на герберите за съставяне на правителство. Реформаторите и Патриотите се съблякоха дибидюс голи, застанаха насапунисани под душовете и тогава Бате Бойко им каза, че топлата вода е свършила.

Мила, родна сцена – честито на банаджиите!….

 Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply