Честване на Трети март в Ямбол

ob6tina YambolТържественото отбелязване на Националния празник на Република България- 3 март, по повод 140 години от Освобождението ни от османско владичество ще започне на 3 март от 10:30 часа пред община Ямбол с тържествената церемония по издигане на националния флаг, благодарствен молебен и представяне на реплика на Браилското знаме, дарено на Музея на бойната слава от учениците и преподавателите на ПМГ „Атанас Радев“.

С тържествено шествие участниците в честването ще се придвижат до мястото на поднасяне на венци и цветя – паметника на загиналите за националното ни освобождение (до хотел «Тунджа»). След отслужването на заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България ще започне и поклонението пред паметта на героите.

В 11:30 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ ще започне празничният концерт на Дамски хор при Хорова школа „Проф. Георги Димитров“- Ямбол с ръководител Весела Пастърмаджиева, Духов оркестър при НЧ „Съгласие-1862“- Ямбол с ръководител Васил Шейтанов и деца от театрална къща „Зора“ при НЧ „Зора-1945“ с ръководител Даниела Райчевска.

3 март ще бъде Ден на отворени врати в Музея на бойната слава и в Културно-информационен център Безистен.

 

About the Author :