Честване на Международния ден на възрастните хора в Роза

SAM_2904Празнуват ли възрастните хора Международния ден? Да, стига някой да ги покани на празник и да им създаде различна, празнична атмосфера, да предизвика усмивката им.

На 29.09.2014 г., народно читалище „Светлина 1929”, с. Роза организира честване по случай Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. На мероприятието присъстваха над 50 възрастни хора от селото, Клуб на пенсионера „Дълголетие“ и групата за автентичен и обработен фолклор към читалището.

„Днешният ден е празник за всички пенсионери. Този празник е още един повод да засвидетелстваме уважение, внимание и обич към нашите родители, близки и съграждани. Забързани в своето ежедневие и делнични грижи, понякога несправедливо ви пренебрегваме, но ви уверявам, че живеем с мъдрите ви житейски съвети, с топлите ви грижи и безкрайната ви отдаденост на семейството. Където и да пътуваме по света, ние се завръщаме при вас, у дома, защото вие сте нашата малка вселена, пълна с обич и доброта. Бъдете здрави, дълголетни и получавайте много обич и внимание. Бъдете още дълго време с нас, за да помагате на младите и да държите своя дух на висота, както сте го правили през годините!”, развълнувано приветства присъстващите председателят на читалището Цонка Добрева.

Празникът продължи с почерпка, много шеги и закачки и всеобщо веселие.

 М.Георгиева

 

About the Author :