„Черните ангели” с победа в Розовата долина

футболФутболистите на „Тунджа 1915” посяха мъка по трибуните на стадиона в Казанлък, където надиграха „Розова долина” с 1:2. Мачът вероятно ще остане в историята на ямболския футбол с две неща-за първи път двубой на „Тунджа 1915” бе излъчван директно по телевизия с национален обхват, както и с черните екипи на нашите.

Нито официалният, нито резервният екип на ямболския клуб е черен, но ако с този траурен цвят тимът ще играе добре, както това бе в събота в Казанлък, традицията може да остане на заден план. Още повече че в дълголетната си история представителният отбор на Ямбол никога не е имал цветове, които да се спазват дълго време…

Чудесното настроение за състезателите и за феновете на „Тунджа 1915” започна още в четвъртата минута, когато завърналият се от „Созопол” Станимир Димитров изведе тима напред след куриозен гол. Капитанът изпълни светкавично пряк свободен удар, като все пак видя, че вратарят на „Розова долина” Костадинов е далеч от голлинията си.

С чудесен прехвърлящ удар от близо 50 метра Димитров смълча стадион „Севтополис” в Казанлък-0:1.

Ранното попадение обърка тотално домакините и почти до 35-та минута те не можаха да направят сносна атака. „Тунджа 1915” за сметка на това игра много грамотно и създаде няколко положения пред вратата на противника. Много силен в този период бе опитният таран Николай Вълев, който на няколко пъти навърза на фльонга защитата на „Розова долина”. През първото полувреме той нацели гредата, по куриозен начин това постигна и Николай Дичев. Момчетата на треньора Ангел Станков едва към края на първата част малко живнаха, но играта продължи да върви по ямболски сценарий.

В 55-та минута „Тунджа 1915” нанесе втори удар на домакините, този път убийствен. Вълев бе намерен на добра позиция и точно и технично направи преднината 0:2.

Отборът на Казанлък осъществи очакван натиск, но въпреки че явно не са още добре с физическата подготовка, футболистите на Ямбол не допуснаха обрат в мача.

„Розите” на Ангел Станков стигнаха само до едно попадение, а главният съдия не свири очевадна дузпа за нарушение срещу Йордан Николов в 87-та минута.

В крайна сметка „черните ангели” тръгнаха с победа на чужд терен в първенството на Югоизточната „В” група и дадоха надежди за добър сезон.

About the Author :