„Черните ангели” вече водят в Югоизточната „В” група

ТунджаФутболистите на „Тунджа 1915” отново постигнаха победа и отново играха с изцяло черни екипи. Може би това ще бъде техният щастлив цвят през новото първенство, в което вече имат два успеха от два мача.

Днес ямболският тим надигра на свой терен и „Загорец” и излезе начело в класирането. Попадението реализира централният нападател Николай Вълев през първото полувреме, така опитният Гонзо има вече две попадения на сметката си. Гостите, сред които имаше футболисти като Коста Янев, играли в елитната дивизия, оказаха съпротива през целия двубой, но логично трите точки зарадваха възпитаниците на Росен Петров.

Освен втората поредна победа в шампионата на Югоизточната „В” група, чудесно е завръщането на публиката по трибуните. Това дава тонус и на състезателите, защото е унизително, когато трябва да се играе пред петдесетина зрители.

В събота привечер мачът бе наблюдаван от около 300 души, някои прояви бяха възнаградени с аплодисменти, което скоро не се бе случвало. Хубаво е и нещо друго-отборът не само играе грамотно и навито, но и е съставен предимно от ямболски футболисти. Това прави феновете още по-навити и върна дори спомени за мачовете на ямболския клуб в майсторската група…

Срещата със „Загорец” не блестеше, но имаше интересни ситуации и пред двете врати. Младият вратар Желев, дошъл от „Созопол”, извади два опасни удара, а „Тунджа 1915” можеше да бие и с по-убедителна разлика. Съперникът обаче не бе лесен, така че трите точки имат висока стойност.

Играчите на Нова Загора показаха каруцарски манталитет в Ямбол и влизаха много често в пререкания и с главния съдия, и с наши състезатели. Реферът не подмина апострофите и вдигна четири жълти картона на „Загорец”, а старши треньорът на гостите бе изгонен, пак заради обидни реплики към арбитъра.

About the Author :