Червено вино от „Вила Ямбол“ и най-голямото кюфте на празника в градската градина

Ямбол, 23.02.2020 г.

В градската градина в Ямбол днес беше празник. За четвърта година по ред „Вила Ямбол“ организира Празник на виното. Екипът на Ути Бъчваров приготви най-голямото кюфте, а отлично червено вино имаше безплатно за всеки от бъчвите на фирмата домакин. Самият Ути отсъстваше, но той бе заместен от друга национална звезда. В ролята на водещ беше Кате Евро, която разигра етюд на телефонен разговор на живо с Ути, чийто самолет от някъде си не бил излетял. За да бъде празникът на шест допринесоха изпълненията на ансамбъла за народни песни танци „Тунджа“, на певицата Илка Александрова, атрактивното участие на ямболските кукери и разбира се – отличното слънчево време.

Изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов отбеляза, че Празникът на виното, организиран от винарната, се прави за четвърти път, но фирмата има дълга история – тя е основана през далечната 1924 г. „Вила Ямбол“ черпи целия град, за да опитат ямболии техните вина, произведени през миналата и през предишните години. Красимир Аврамов честити празника на служителите и работниците във фирмите на „Вила Ямбол“, на агрономите и технолозите. Доказателство за добрата им работа са марките вина „Вила Ямбол“, „Кабиле“, „Винер селекшън“, като „Вила Ямбол“ е една от най-известните марки в момента. Фирмата продава в 31 страни, печели много конкурси по света. Един от най-реномираните конкурси е „Виналис“ във Франция – там е спечелила единствените два златни медала за България за червено вино от серията „Кабиле“ – това е „Сира“ и „Мерло и Каберне“, както и 5 сребърни медала за „Розе Кабиле“, „Шардоне Кабиле“, „Кабиле резерва“, „Мерло Кабиле резерва“, „Каберне Совиньон“, както и един сребърен за тероарното вино „Винер селекшън“. „Имаме един рекорд от награди в Лос Анжелис, където участваме с 11 вина и имаме 11 медала – това е рекорд за Гинес“, абсолютно заслужено се похвали Красимир Аврамов. Неговите пожелания бяха за по-добра реколта, по-добра година и още по-добри вина.

„Най-хубаво е, когато сме заедно. Но трябва да бъдем заедно не само, когато празнуваме празници, но и през делниците, да бъдем задружни и да си помагаме, защото от това има нужда нашия град“, отбеляза в поздравителните думи кметът на Ямбол Валентин Ревански. „Традициите трябва да се съхраняват, а нашият регион има традиция да прави хубави вина, за което е доказателство „Вила Ямбол“. Вила Ямбол разнасят славата на хубавото българско вино по целия свят, както и на нашия град“, каза още той.

Празникът продължи с хубава музика, песни, танци, отлично вино и мезета и сладки приказки в слънчевия февруарски ден.

 

About the Author :

Leave a reply