Червенокръстците си избраха областно ръководство за следващите четири години

B4KОбластното общо отчетно-изборно събрание на Ямболската червенокръстка организация се проведе в Ритуалната зала на град Ямбол на 22 февруари.

Форумът  премина в две сесии, като през първата делегатите  приеха единодушно отчет за дейността на организацията през периода 2013-2016г., представен от д-р Антоанета Антонова – председател на Обласния съвет на БЧК, отчет на областната контролна комисия, представен от Силва Иванова и отчет на бюджета за 2016г., представен от инж. Митко Филипов – директор на секретариата на Обласния съвет на БЧК.

Д-р София Стоименова – Главен секретар на НС на БЧК, изрази задоволство от свършеното през годините, като заслуга за това имат доброволците на БЧК и БМЧК, членовете и ръководния състав на организацията. Подчертана бе водещата роля на доброволците – експерти на БЧК-Ямбол в оказването на психосоциална подкрепа и необходимостта от участие в тренировъчни занятия и обучения за разширяване на капацитета.

През втората сесия и съгласно дневния ред, делегатите проведоха избори. За председател на Областния съвет на БЧК-Ямбол единодушно бе преизбрана д-р Антоанета Антонова, а за неин заместник – Стойчо Стойчев , настоящ член на НС на БЧК. Останалите деветима членове на Областния съвет на БЧК-Ямбол за мандат 2017-2020г., избрани единодушно са:  Иванка Георгиева, Станчо Ставрев, Иван Иванов, Блага Георгиева,  София Минева, Таня Даскалова, комисар Йордан Събев,  Неда Бъчварова и Димитър Андонов от БМЧК.

 

About the Author :

Leave a reply