Част от почистващата техника все още работи на строителни обекти

NAVR_11.11.2014 010Подготовката на област Ямбол за предстоящия зимен сезон на 2014-2015 г. обсъдиха на днешното си заседание членовете на Щаба за координация на неотложните аварийно-възстановителни работи при възникване на бедствия и аварии. Заседанието води областният управител инж.Николай Пенев. С негови заповеди от месец октомври са разпоредени превантивни дейности по подготовка на областта за работа и живот при усложнени зимни условия, сформира се Щаб за снегопочистване и се назначиха проверки за готовността на фирмите за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа.

След извършените проверки, е констатирано, че фирмите, които имат сключени договори за снегопочистване, разполагат с необходимите за целта материали – пясък, сол, луга и др. Част от техниката за зимно поддържане не е била налична в деня на проверките, понеже все още се използва на строителни обекти в област Ямбол.

Най-късно до 17 ноември всички заявени машини трябва да бъдат на опорните пунктове. От тази дата влиза в сила и заповедта на председателя на УС на АПИ за зимно поддържане на пътищата, информира директорът на Областно пътно управление Ямбол инж. Стоянка Проданова.

Представители на общините, РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, „Пътна полиция”, „Гранична полиция”, военните формирования в област Ямбол, “В и К”, EVN, „Овергаз изток” и други ангажирани ведомства представиха доклади за предприетите от тях превантивни дейности.

„Двете най-важни неща за адекватната ни реакция при усложнена зимна обстановка са информацията и синхронът между институциите, затова ви призовавам за добра комуникация и координирани действия”, подчерта в края на заседанието областният управител инж. Николай Пенев.

About the Author :