Цял месец Ямбол ще бъде снимачна площадка на най-новия български филм „Далеч от брега”

DSC08510Цял месец Ямбол ще бъде снимачна площадка на най-новия български филм „Далеч от брега” с режисьор Костадин Бонев. Днес (3 ноември) целият снимачен екип окупира по обяд култовото заведение в к-с „Зорница” – „Веселото кебапче”, където се снимаше първата ямболска сцена, така че то направо отесня. На една от фасадите му се появи надпис за нуждите на филма Шкембе чорба, а на излизане някой от екипа възкликна никога не бях ял толкова много шкебме чорба. Хората от снимачния екип се шегуваха, че в конкретната сцена е добре филмът да бъде не 3 D, а 7 D, за да се усети и миризмата.

DSC08511В снимките във „Веселото кебапче”  участваха главният герой Пенко Господинов, който играе ролята на режисьор от епохата на късния социализъм, Стефан Вълдобрев, който се въплъщава в ролята на лудия капитан на кораб, Иван Петрушинов, чийто герой, както самият той се представи, е Буньон Говежди и Павлин Петрунов. Имаше и статисти, за да е още по-автентична атмосферата.

DSC08512Реално това са първите снимки „на земя”, както се шегуваха от екипа, защото първите кадри на филма са направени на кораб в Бургас.

А за да вървят снимките както трябва след заснемане на сцената екипът поля началото с глътка шампанско.

 

DSC08523Снимките в Ямбол ще продължат 4 седмици. Основно ще се снима в читалище „Съгласие” и на театралната му сцена, пред читалището, в градския парк и пред Съдебната палата.

На въпрос как ще успеят да наподобят социзлъчването на града, от екипа споделиха, че Ямбол си го е запазил и точно затова избрали града, защото носи донякъде духа на късния соц. „Фоайето на читалището все още е със старите фрески, има дори и една петолъчка, а и сцената е достатъчно голяма, което ни беше необходимо”, сподели директорът на продукцията.

DSC08525През останалите снимачни дни в Ямбол ще се появят и другите участници във филма – актрисите Цветана Манева и Йоана Буковска. В продукцията ще участват още Жорета Николова, Радина Кърджилова и Мая Новоселска. Във филма ще участват и ямболски актьори.

 

3 6 1 2 5DSC08528

About the Author :