ЦНСТ – село Мамарчево празнува своя втори рожден ден

IMGP5550На 19 октомври 2017 година Двата центъра за настаняване от семеен тип (за пълнолетни лица с деменция и пълнолетни лица с физически увреждания) в село Мамарчево отпразнуваха своя втори рожден ден.

В слънчевата градина на весело тържество се събраха персоналът и потребителите, за да отпразнуват тези неусетно изминали две години. Разбира се, имаха и гости: общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, заместник-кметът Нина Терзиева, секретарят на общината Мария Чанева, както и дългогодишният секретар Ангел Тодоров и кметът на село Мамарчево Марчо Добрев. Присъстваха още и директорът на Дома за стари хора в село Воден Златка Янева, директорът на Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Малко Шарково Дафина Георгиева, управителят на Защитеното жилище за лица с физически увреждания и Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Болярово Марина Танева и специалистът от общинската администрация в социалната сфера Димитрина Кирова.

IMGP5577Управителката на двата центъра Миряна Иванова се обърна към всички присъстващи, споделяйки с вълнение за трудностите и радостите през тези така бързо отминали две години, честити празника на присъстващите и изказа горещи благодарности на всеки един – на общинското ръководство, на невероятния екип, на директорките на останалите институции и разбира се, на потребителите, за които те са едно голямо семейство.

Поздрав към всички отправи и общинският кмет Христо Христов. Той пожела здраве, оптимизъм и безброй незабравими моменти и да посрещат още много рождени дни заедно. Кметът на общината поднесе и подарък – кухненски робот, който ще се използва най-рационално в приготвянето на храната на потребителите. Връчи и поздравителен адрес и цвете на управителката.

IMGP5623Празничен поздрав с песен и стихове отправиха и потребителите Янка Иванова и Стоян Метаксов. Освен песни, имаше и танци, с които веселието продължи. Гости и домакини се заловиха на право българско хоро. И като на всеки рожден ден, имаше и красива и вкусна торта със свещички и празнична почерпка.

Макар и на две години, двата центъра са сред най-новите социални услуги в общината и сред най-търсените не само в областта, а и в цялата страна. Отправените пожелания бяха да се развиват все така успешно и да имат много весели поводи за празнуване! Честит втори рожден ден!

IMGP5566 IMGP5578 IMGP5589 IMGP5598 IMGP5621IMGP5549

 

About the Author :