ЦИК ще решава кой ще е представителят на „Обединени патриоти“ в РИК – Ямбол

Ямбол, 4.02.2021 г.

„Обединени патриоти“ не успяха да се споразумеят кой ще е техният представител в Районната избирателна комисия в Ямбол и затова решението ще го вземе ЦИК. Днес в областна администрация бяха проведени консултациите за определяне състава на Районна избирателна комисия – Ямбол, в които участваха парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

В тях взеха участие представмители на ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, „Воля“, Коалиция „Демократична България – Обединение“.

Районна избирателна комисия – Ямбол е 15-членна и се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Партия ГЕРБ ще има 6 представители – предложението на ГЕРБ за председател на РИК – Ямбол е Екатерина Янева. Коалиция „БСП за България“ ще има 4 представители, тяхно е и предложението за секретар – Мариана Гърдева, Партия ДПС има две места в комисията, като предлага за заместник-председател – Лора Каламерова. Предложение за заместник-председател направиха и от НФСБ и ВМРО, при първото събиране това беше е Стоян Дойчев, а Партия АТАКА, предложи член на комисията.Следояд при второто събиран ена партиите, за да подпишат протокола е постъпило писмено предложение на Партия НФСБ, подкрепено от ВМРО, за промяна на тяхното предложение за заместник-председател на РИК-Ямбол. Второто предложение е за Иван Кърцъков.

От Партия „Воля“ и Коалиция „Демократична България – Обединение“ предложиха по един член на комисията. Коалиция „Обединени патриоти“ има право на едно място в РИК – Ямбол, а направените в хода на консултациите предложения от представителите на различните партии са две, не бе постигнато общо споразумение за състава.

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс областният управител ще изпрати всички направени предложения в Централната избирателна комисия, която ще вземе решение и определи състава на РИК-Ямбол.

About the Author :

2 Comments to “ЦИК ще решава кой ще е представителят на „Обединени патриоти“ в РИК – Ямбол”

Leave a reply