Цигански пирон, за да спасим отечеството

Borko_poslПравителството на Близнашки, вече е вън от всякакво съмнение, е инструктирано да забие още няколко пирона в ковчега.

Първият вече е ясен и е цигански. С извинение към „Амалипе” и другите 120 организации, които с кървава пот се грижат за братята, ще обясня какво е цигански пирон.

Голям пирон, възможно най-големият, поне така бе в моето детство. Като го цапнеш по тиквата, и няма мърдане. Циганският пирон, пак се извинявам на „Амалипе”, ще го нахулят в областта на енергетиката.

Поне 50 процента трябвало да е увеличението на тока, както и леля Мара от кварталната бакалия вече ми обясни, защото иначе отиваме към лампените шишета.

Чуждестранните електроразпределителни дружества не можели повече да дишат без финансов кислород, затова трябва да се възстанови справедливостта.

Демек, каквото там задържало злополучното правителство на Орешарски, сега наведнъж да се излее. За да не прелее кенефа все пак, служебният премиер Близнашки рече, че пиронът няма да е цигански и ще качват цената на тока плавно.

Аз обаче не съм съгласен. Да престанем с тия иди ми дойди ми.

Щом отечеството(или беше енергетиката?) е в опасност, да караме с пълна газ и да отиваме директно към заветните 50 процента увеличение на тока.

От скромните ми наблюдения върху живота на енергетиката (или беше на отечеството, не се вижда добре на тая свещ), съм се убедил как няма да стигнат и тия 50 процента.

Защо, ще попита някой несъзнателен, и вероятно пиян гражданин. Защото потребностите на някои фирми и лица винаги ще изпреварват другите работи ( който иска да си припомни учебниците по комунизъм ) , и по тая причина предлагам да увеличат цената на тока със 150 процента.

Спокойно, зная, че и те няма да са достатъчни, но при служебното правителство толкова.

При редовното (обича ме, не ме обича), ще седнем като хора, като българи, и ще се разберем дали може да крадем по-малко. Аз лично, мисля, че не може. То не че не може, а не бива, защото и ние къщи храним.

Ако толкова искат, ЧЕЗ, ПЕЗ, МЕЗ, да си ходят, не сме ги калесвали.

Ние трябва да бъдем с пазарно поведение. Да си ходят и енергийно слабите, и без това вмирисаха достатъчно хубавото ни иначе отечество.

В заключение, да преговорим вкратце материала-вместо 50 процента увеличение на тока, отиваме направо на 150 процента. Близнашки е служебен и му се услажда много, така че и на това ще е готов, само и само да го взимат една седмица повече от дома му с лимузина.

Държавата се разгащи напълно в последно време. Оня, Орешарски, даде 4 лева увеличение на пенсиите! Бадева хабим парите, вместо да видим там да бастисаме поне още няколко дюни.

И пирон! Цигански пирон за енергийно слабите, отечеството е в опасност!!!

Борислав Ненов

About the Author :