Центърът за обществена подкрепа Тенево заработи

???????????????????????????????В с. Тенево стартираха дейностите по изпълнение на проект „Насърчаване на процесите за социално включване в българското село чрез разкриване на Център за обществена подкрепа в община „Тунджа”.

Първата тематична проява, предвидена в дейностите, е под наслов „Аз и моето семейство”.

Специалистите от Центъра за обществена подкрепа в с. Тенево, заедно с партньора по проекта – ръководството на читалището, презентираха пред децата основните дейности, включени в проекта, които ще се реализират заедно с техните семейства през периода юни-декември 2014 година.

???????????????????????????????Формираха се първите групи от деца, желаещи да участват в ателиетата по интереси: ”Изкуството ражда красота”, „Направи си сам” и „Моето слънчево лято”.

В ателие „Направи си сам” група деца, заедно със специалистите от ЦОП, обновиха  наличните дървени масички в помещенията на Центъра. Друга група учредиха ателие „Изкуството ражда красота”, в което създадоха първите свои рисунки.

В рамките на тематичната месечна  инициатива предстои да се проведат конкурс за рисунка „Аз и моето семейство”, различни спортни състезания с интерактивен и образователен характер. В процес е подготовката и на кампания по приемно родителство, която предстои да се  реализира в с. Тенево до края на м. юли.

Посланието, заложено в проекта, което ни обединява и което искаме да достигне до децата, е да покажем, че семейството, общността и обществото заедно сме отговорни за формирането на детето като личност и че всяко дете има нужда и има право да расте в позитивна среда, обградено с обич.

Предстои ни горещо лято, изпълнено с много и различни дейности по проекта, а на отправените предизвикателства, децата от общността отговориха с поетия ангажимент да бъдат нашите партньори при реализацията им.

 Силва Иванова

Ръководител проект

About the Author :