Цената на Винарската изба в Хаджидимитрово падна под един милион

5e_qyzqw1На втора публична продан от съдия-изпълнител заради кредити отиде Производствена винарска изба, намираща се в землището на село Хаджидимитрово, община „Тунджа”. Производственият обект се намира на около километър от Автомагистрала „Тракия”. Общинска банка е взискател в случая, какъвто беше и преди почти една година. Тогава, на 10 септември, се отвориха наддавателните предложения, цената, която на оня етап бе над един милион лева, явно не намери купувач.

Новата, втора, публична продан, ще се състои в Ямболския съд на 26 август 2016 година.

Продаваната Винарска изба е построена през 2002 г.,  тя е на площ от 3430 кв.метра. В обекта има няколко сгради, една от тях е триетажна, друга е на два етажа, останалите пет масивни сгради са едноетажни. Винарската изба има собствен трафопост. В най-голямата сграда има зала за дегустация, енотека, битови стаи. В района на Винарната са налице и конферентна зала, търговска зала, както и представителна зала.

На публична продан отива и цехът за бутилиране и спиртоварната, както и други производствени помещения. За тези имоти, които са собственост на „Съндайл Уайнъри” ЕООД, цената, определена от съдия-изпълнителя, сега е вече под един милион лева, и по-точно – 891 420 лв. В полза на Общинска банка има учредена ипотека в размер на 820 000 лева.

Фирма „ Съндайл Уайнари”, според гражданско дело в съда в Пазарджик, гледано през пролетта на 2011 година, е представлявано от К.Ф. и Р.Д. Тогава за адрес на фирмата в Ямбол е посочена улица „Преслав” 14.

Същата фирма на 19 юли 2007 година е обявена в несъстоятелност.

 

About the Author :