Целевите средства за зимно поддържане привършват

chelenСредствата за зимно поддържане на четвъртокласната пътна мрежа на община „Тунджа” хвърчат, коментира на редовния седмичен брифинг с медии кметът на общината Георги Георгиев. За 144 км общински пътища, една от най-дългите четвъртокласни общински мрежи в страната, „Тунджа” е получила 153 000 лв., но тежката зимна обстановка бързо ги стопява и може да се наложи общината да доплаща със собствени средства почистването, коментира още тунджанският кмет. Като един от вариантите за пестене на средства той заяви, че може да се наложи да възлагат по-икономично чистене, но все пак всичко зависи от зимната обстановка.

Георги Георгиев благодари на кметовете и кметските наместници в 44-те села, че са успели да се справят в тежката ситуация. Той обясни, че почистването по селата е било извършено най-вече с техниката и багерите на отдел „Благоустройство икомунално строителство”, но и кметовете са чистили с наличната по селата техника.

За следващата зима общината обмисля да договори със земеделските производители да си закупят гребла, които биха могли да изплатят за 2-3 години със средствата, които общината заделя за зимно поддържане, за да може на 2-3 села да има почистваща техника.

Георги Георгиев изрази съжаление, че тази година зимата е толкова тежка, защото предоставените от държавата средства за зимно поддържане могат да се ползват за поддържане на пътната мрежа, ако не бъдат употребени, но тази година това няма как да се случи.

About the Author :

Leave a reply