Цвете на признателност

P1010858Учениците от Основно училище „Христо Ботев“ – Ботево, ценят здравето, защото е най-голямото богатство. Уважение те засвидетелстват и към медиците, които помагат ежедневно на хиляди хора да бъдат здрави.

На професионалния празник на здравните работници, посветили живота си на каузата да опазват здравето на хората, група ботевски ученици посетиха здравната служба, за да отправят поздрав от сърце за топлината и грижите, към хората, които ежедневно облекчават болките, страданията или спасяват човешкия живот.

Пъстрите пролетни цветя, съчетани с песните, стихотворенията и поздравленията зарадваха д-р Кирил Кирязов и г-жа Маргарита Георгиева, които се грижат за здравето на мало и голямо в Ботево и околните села. Те лекуват пациентите не само с медикаменти, но и с голяма любов и човешка топлина.

Децата поздравиха и медицинската сестра в училището г-жа Минка Петрова, която се грижи за здравето чрез контрол за спазване на хигиенни навици, здравословно хранене и изграждане на здравна култура като начин на живот на учениците от училище „Христо Ботев“.

Топлите думи и искрените усмивки, израз на благодарността на учениците, стоплиха сърцата на хората с бели престилки, отдаващи сили и безсънни нощи за опазване здравето на хората.

 Росица Стоянова

About the Author :