Цветан Казанджиев с “ИЗБРАНО” в Арт галерия „СТОЙЧЕВ”

POKANA Ceco KazandjievНа 1-ви декември 2015 г., в 18.00 часа, на познатия адрес в Ямбол, ул.”Раковски” № 5, традиционно познатият с цветните си графики автор е подготвил специални изненади за публиката, която ще уважи артистичния празник. Тази среща с творчеството на Цветан Казанджиев е ретроспективен поглед към ранните етапи от неговия път и разказ за един неуморим експериментатор с изобразителни техники, които оформят образ на художник с гарантирана и неотменима виза за Бъдещето!

Pаботно време на галерия “СТОЙЧЕВ”
от понеделник до петък – 8.30 – 18.30 часа
събота, неделя и празнични дни – 10.00 – 16.30 часа

14ТВОРЧЕСКА БИОГРАФИЯ НА ЦВЕТАН КАЗАНДЖИЕВ

Роден на 17 октомври 1960 г. в Ямбол. Член на Съюза на българските художници, секция „Графика“, от 1989 г. Негови графики са притежание на Национална галерия София, България; Графичен кабинет Варна, България; Dalarnas музей Фалун, Швеция; Арт музей Лодз, Полша; Арт музей Ферол, Испания; Арт музей Оренсе, Испания и в много частни колекции в България, Япония, Гърция, Холандия, САЩ, Финландия, Франция, Полша и др. Цветан Казанджиев живее и работи в Ямбол.

В колекцията си от награди Цветан Казанджиев има: медали, дипломи и специални награди от България, Полша, Франция, Испания,Корея, Словения и др.Номиниран е наградата на „Allianz” – България  за графика. Голямата награда за изкуство и култура –  за 2014 на името на Жорж Папазов.

 

 

About the Author :