Цветан Казанджиев с акварел, живопис и графика в арт пространството на Областната администрация

DSC02022Ямбол, 12.12.2017 г.

Акварел, живопис, графика включва най-новата изложба на художника Цветан Казанджиев, която бе открита тази вечер в Областна администрация-Ямбол. Изложбата обхваща 44 творби – от миниатюра до малко по-големи формати, художникът дори е върнал 7 творби, след като е преценил, че подбраното е достатъчно. Картините са създавани през последната година и дори последните месеци, а в арт пространството на Областна администрация Цветан Казанджиев гостува вече над десет пъти.

Изложбата бе открита от домакина – областният управител Димитър Иванов, който пожела на художника нови творчески идеи, да е все така упорит и неуморен, за да прославя Ямбол и областта.

Самият Цветан Казанджиев подчерта, че онова, което прави на платното и хартията, е това, което е самият той – като визия, като емоция, това е неговото вътрешно аз, което изважда навън чрез изкуството си и го дава на хората. „Предполагам, че няма да изненадам никого с това, което виждате. За мен бе предизвикателство, в добрия смисъл на думата,  да подбера картините, наредени по стените“, сподели художникът, който оцени изложбата като хармонична и ненатрупана. Той допълни, че това е малък празник за него в навечерието на Коледа и желанието му е било да създаде у публиката предварителна нагласа към предстоящите коледни празници. Цветан Казанджиев каза още, че умишлено не е поставил коледно послание към изложбата, „това е моят труд през годината; това са парчета изкуство от онова, което е в мен и го изказвам към вас“, бяха думите на твореца.

DSC02013 DSC02014 DSC02015 DSC02017 DSC02023 DSC02030 DSC02033 DSC02035

 

About the Author :