Цветанов в Ямбол: „Неглижирахме възпитанието на собствените си деца”

ЦВетановЦветан Цветанов свърши и просветно-възпитателна работа по време на престоя си в Ямбол. Той не ходи обаче по училищата, самият ден и без това бе неделен, а сподели какво става с децата от трибуната на община Ямбол.

Дясната ръка на Борисов бе подтикнат към размисли за възпитанието от Пенка Митева, която каза, че е от Стралджа, и се ожали, че там децата влизат и излизат от училищата, когато им хрумне. „Трябва да се затегне дисциплината в училищата”, призова тя шефа на парламентарната група на ГЕРБ . Цветанов охотно пое тази топка, само че имаше доста по-различен възглед за проблемите в българските училища.

„Ние неглижирахме възпитанието на собствените си деца, и чакаме някой друг да го направи. Аз  доста пътувам , налага се от служебните ми ангажименти, но помагам във възпитанието на децата ни на моята съпруга”, сподели Цветанов. Той поясни, че има три дъщери, и подчерта пред  дошлите  хора от ГЕРБ, че те са от една съпруга, за да не останат с погрешното впечатление, че е имал няколко брака.

„ Като бях вътрешен министър, не давах на дъщеря ми да ходи на дискотека. Тогава тя, това е голямата ми дъщеря, бе 16-17-годишна, и по закон няма право да стъпва в дискотека. Как ще и позволя да ходи там, нали после може да ми се обадят от Първо или от някое друго полицейско районно управление, и да ми кажат :”Елате да приберете дъщеря си, тя е задържана при нас”, обясни мотивите си Цветанов. Той си припомни и случаи от времето на министерстването му, когато родители вдигали скандали на полицаите, че ги безпокоят, като ги карат да отидат да приберат децата си.

„Ние като родители трябва да подкрепяме учителите, трябва да ги поощряваме в трудната им работа, а не да струпваме всичко по възпитанието на нашите деца върху техните глави”, допълни Цветанов, чиито дъщери сега са на 21, на 13 и на  5 години.

 

About the Author :