Хърватски гигант облича екипа на „Ямбол”

FrankoНово попълнение има вече баскетболния „Ямбол”. Това е хърватският гигант Франко Кащропил, който притежава не само респектиращите 213 сантиметра, но и внушителна кариера по терените. Централният нападател е преминал през класни клубове като „Сплит”, където играе в продължение на пет години, след това става част от хърватския шампион „Цибона „ /Загреб/, в който е два сезона.
Кариерата на Кащропил продължава в редиците на „Цедевита”, проспериращ клуб,  също от Загреб. Следващата спирка за Франко е в състава на КК ”Загреб”, настоящият сезон започва като баскетболист на клуба от Босна и Херцеговина „Широки Брег Приморска”.
През януари тази година хърватският център преминава в „Шибеник”, ала за този отбор изиграва само един мач и става свободен агент. Това вероятно прави цената му приемлива за „Ямбол”, който изпитва сериозни проблеми в подкошията, след като травмата на Маршавелски се оказа по-сложна от очакваното.
Франко Кащрапил е стара кримка, на осми март ще навърши 30 години. Бил е част от юношеския национален тим на Хърватска, с който става първенец на Европа.
Най-вероятно новото попълнение на „жълто-сините” ще излезе на терена още тази неделя, при домакинството на „Ямбол” на плевенския „Спартак”.

About the Author :