Художествена галерия “Жорж Папазов” очаква с игра посетителите в нощта на музеите

Флаер1Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол участва в споделеното от всички музеи в Ямбол събитие със своята познавателна игра „Търси се…“. Гостите на галерията ще могат да се включат, изпитвайки своята наблюдателност, като намерят няколко имена на автори и заглавия на техни творби по кратко описание. Активните участниците ще могат да получат сувенири от галерията и, след регистрация, възможност да спечелят голямата награда (многофункционален таблет), осигурена от Общинско предприятие „Туризъм и култура“.

Посетителите ще имат възможност да разгледат както постоянната експозиция, включваща богата сбирка от изящни и декоративно-приложни творби на именити автори, така и две юбилейни изложби на двама ямболски художници – Боряна Чапърова и Николай Тотев.

Флаер2Занимателна игра „Влез в история“ концентрира в единен продукт инициативите на ямболските музеи и галерии, посветени на Европейската нощ на музеите – 20 май, събота. Пътуването през тунела на времето се реализира чрез посещения в Регионалния исторически музей, Етнографския комплекс в кв. „Каргон“, Художествената галерия „Жорж Папазов“, Музея на бойната слава и Културно-информационния център с Интерактивен музей „Безистена“. По време на обиколката посетителите участват в образователна игра във всеки един от обектите, за което получават отличителен знак на съответния музей или галерия. Гостите, събрали талони от всички обекти, участват в томбола за Голямата награда – многофункционален таблет. Играта е с начален час 17.30, последователността на посещенията е без значение, а регистрацията за участие в томболата е до 23.00 в Безистена.

Целта на инициативата е посетителите да се запознаят с характерните за всеки културен институт атракции чрез забавни игри и анимации, да тестват знанията си и едновременно с това да възприемат обектите като единен продукт в популяризирането на Ямбол като културно-туристическа дестинация. Името на опознавателната игра е идентично с туристическата марка на града: „Ямбол – влез в историята“ и отразява богатството на културни традиции от праисторическата епоха и Античността до наши дни.

 

About the Author :

Leave a reply