Христо Христов, кмет на община Болярово: Повече оптимизъм!

Hristo Hristov Boljarovo-HUBAVУважаеми жители на община Болярово, скъпи съграждани!

Отива си 2014 г. С радост, трепет и светли надежди ще посрещнем новата година. Обръщайки поглед назад, със задоволство можем да кажем, че изминалата година беше бурна и динамична – както в обществено-политическия живот на България, така и в община Болярово.

Година, белязана от промени, вълнуващи факти и мигове, които не се забравят лесно.

Година, през която бяха разработени, одобрени и реализирани множество проекти. Благодарение на средствата от Еврофондовете и чрез местните приходи на общинския бюджет се работи усилено за положителни промени във всяка сфера на регионалния бит: културната, социалната, стопанската, образователната и други.

Мащабните строителни дейности спомогнаха за подобряване на архитектурния облик на общинския център-Болярово и някои населени места. В духа на европейските стандарти и изисквания бяха постигнати резултати в областта на земеделието, месопреработването, социалната политика, административното управление и културния живот.

На много по-високо ниво е обработката на земеделската земя като основен поминък в общината. Модернизираха се и се обновяват земеделските стопанства и животновъдните ферми.

Паметно ще остане за боляровци и всички гости тържественото честване на 40-годишнината от обявяването на Болярово за град. Поставено бе началото на атрактивен кулинарен фестивал, който занапред ще се превърне в традиция за общината.

Земляческите срещи и традиционите събори обединиха хората от близо и далече в множество от селата: Ст. Караджово, Воден, Иглика, Г.Крушево, Попово, Мамарчево, Г.Шарково и други. Крайградският парк събра деца от различни краища на родината, дошли да покажат своите инструментални, певчески и танцови умения, участвайки във фолклорния събор „Върбова свирка свири”.

Възстановяването и освещаването на църковните храмове връща вярата в православието и духовноста на много наши жители и гости.

В навечерието сме и на най-светлия християнски празник – Рождество Христово /Коледа/ -празник на съкровенни надежди, на вяра в доброто, на щедрости и добротата. Затова нека с пречистени души и пълни с обич и вяра сърца да обърнем поглед към бъдните дни.

Нека в душите ни оптимизъм да има, а в очите ни радост да блика!

Честита Новата 2015 година!

About the Author :