Христо Христов, кмет на община Болярово: Да е здрава, мирна, плодородна, благодатна и честита 2016 година!

Hristo-Hristov-Boljarovo-HUBAV-265x300Уважаеми жители на община Болярово, скъпи съграждани! 

Отива си 2015 година. С радост, трепет и светли надежди ще посрещнем новата година. Обръщайки поглед назад, със задоволство можем да кажем, че изминалата година беше бурна и динамична – както в обществено-политическия живот на България, така и в община Болярово.

Година, белязана от промени, вълнуващи факти и мигове, които не се забравят лесно.

Година, през която бяха разработени, одобрени и реализирани множество проекти. Благодарение на средствата от Еврофондовете и чрез местните приходи на общинския бюджет се работи усилено за положителни промени във всяка сфера на регионалния бит: културната, социалната, стопанската, образователната и други.

Мащабните строителни дейности спомогнаха за подобряване на архитектурния облик на общинския център-Болярово и някои населени места. В духа на европейските стандарти и изисквания бяха постигнати резултати в областта на земеделието, месопреработването, социалната политика, административното управление и културния живот.

На много по-високо ниво е обработката на земеделската земя като основен поминък в общината. Модернизираха се и се обновяват земеделските стопанства и животновъдните ферми.

Паметни ще останат за боляровци и всички гости поредният празник на града, както и предхождащите ги тържества по повод откриването на новите важни обекти:  дългоочакваната достроена нова сграда на читалищния дом в Болярово, основно реконструираният път Попово-Дъбово–Стефан Караджово, Центровете за настаняване от семеен тип в село Мамарчено и др.

Земляческите срещи и традиционните събори обединиха хората от близо и далече в множество от селата. Крайградският парк събра деца от различни краища на родината, дошли да покажат своите инструментални, певчески и танцови умения, участвайки във фолклорния събор „Върбова свирка свири”. Второто издание на „Воден пее и танцува” в обновения парк на селото също събра множество таланти.

Възстановяването и освещаването на църковните храмове връща вярата в православието и духовността на много наши жители и гости.

В навечерието сме и на най-светлия християнски празник – Рождество Христово /Коледа/ -празник на съкровени надежди, на вяра в доброто, на щедростта  и добротата. Затова нека с пречистени души и пълни с обич и вяра сърца да обърнем поглед към бъдните дни.

Нека в душите ни оптимизъм да има, а в очите ни радост да блика!

Честита Новата 2016 Година!

About the Author :