Христо Христов, кмет на Община Болярово: Честит празник!

Уважаеми жители на Община Болярово,

В навечерието на един от най-хубавите пролетни празници – Гергьовден, който народът ни отбелязва като Ден на животновъда, се обръщам с благодарност към фермерите, които, въпреки трудностите през годините, не се предадоха, а продължават да крепят и развиват един от най-значимите отрасли в икономиката на община Болярово.

Те бяха и едни от дарителите, които помогнаха и на най-уязвимите – пенсионерите и хората с увреждания, в периода на извънредното положение. С това още веднъж доказаха, че човещината се измерва в дела, че фермерите винаги са били съпричастни към проблемите на другите и на родния ни край.

Поздравявам и военнослужещите и ветераните от войните с Деня на храбростта и празника на Българската армия, допринасящи със своя ежедневен труд за гарантирането на мира, суверенитета, човешкото развитие и модернизацията на нашата Родина.

Благодаря и на всички жители на общината, които проявиха огромна отговорност и спазиха наложените ни мерки след 13 март, заради пандемията от коронавирус.

Знаете, през последните дни част от тези мерки отпаднаха. Очаква се след Гергьовден, най-вече след 13 май, да бъдат свалени още забрани. Но опасността от разпространението на опасния вирус още не е отпаднала и последните събития в областния град Ямбол, а и в останалите области на страната, го доказват.

Затова отново ви призовавам! Нека и на този празник пропуснем големите фамилни трапези! Нека продължим да спазваме основните препоръки на експертите – стриктна лична хигиена, дезинфекция и социална дистанция!

Нека бъдем отговорни към близките, към съседите си, към себе си!

С молба от дома свети Георги също може да ни вдъхне смелост, храброст и увереност във всяко начинание.

Пожелавам ви здраве, изобилие, семейни радости и благоденствие!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Христо Христов, кмет на Община Болярово

About the Author :

Leave a reply